what happend to the greatest child?

Visst är det frustrerande när man är på sitt bästa humör och verkligen ser framemot en viss händelse men sedan går det hela åt helvete bara för att någon annan inte är på samma goda humör?
I detta fallet pratar jag om min danslärare. Innan lovet hade alla elver i klassen enskilda samtal med henne. När det var min tur att gå in, sa hon i stort sätt bara positiva saker och gav mig beröm. Men, hon sa också att jag behövde lägga till "den sista lilla sprutten" (?). Jag tolkade det som att jag behövde satsa 120% på det, eftersom att det är den sista terminen. Absolut var min första tanke. Jag behövde lovet för att bli helt frisk och för att sedan komma tillbaka och verkligen ge allt från min sida.

Idag när vi skulle dansa, såg jag verkligen framemot det och så fort jag satte en fot i balettsalen insåg jag att hon var på kasst humör. Jag klandrar inte henne för det, vi alla har våra dagar. Och det har säkert varit gånger då hon har sett framemot att undervisa, och så är jag (och kanske till och med resten av klassen också) totalt okoncentrerad(e) och känner verkligen inte för att stå och göra en massa plieér.

Detta kanske hjälper mig att förstå min lärare en aning bättre. För att ska jag vara ärlig så är det på tok för många gånger det har hänt att hon vill sitt bästa och vi har skitit i henne ganska öppet!
Det handlar verkligen om att lämna alla problem man har för stunden utanför danssalen och inte dra med dom in. För att det tynger inte bara ner läraren, utan även mina klasskamerater. Jag brukar säga att Ju mer jag dansar, desto mindre blir problemen. Och det svåra just nu är exakt det, att inte blanda problemen med dansen.
Det är trots allt det jag brinner för och jag planerar att spendera resten av mitt liv åt det, så varför förstöra det jag älskar att göra mest av allt pga personliga problem? I dagsläget dansar jag ca 3 timmar om dagen, dvs att jag har 21 timmar kvar att oroa mig för annat.
Syftet med denna texten var egentligen mest för min egen skull. För att jag ska kunna läsa det jag själv skriver och kunna förbättra min attityd. Inte bara angående dansen, utan gentemot allt.

Jag vill och behöver växa som person, och jag är medveten om att jag inte ens är halvklar genom livet än, men för att jag ska kunna göra detta, måste jag få en chans att lära av mina misstag. Jag tror och tycker att alla alltid förtjänar en andra chans, människor kan förändras, men om jag ska kunna att förlåta andra, vill jag att andra också ska kunna förlåta mig.                                                                                                                                 

 Emelie, Alexandra och Isabella ( maj 07 )


En månad!

Idag så firar jag och J vår enmånads dag!  Tack för en helt underbar tid baby, och jag hoppas att det blir många fler månads-firanden. Jag älskar dig!                              

 ursäkta den kärleksfulla bilden, har knappt några andra på oss!

tjugofemte februari!

Har varken tid eller ork att skriva något just nu. Ska hoppa in i duschen om ett tag och sen ska jag nog gå och lägga mig. Det var allt för mig idag, hoppas jag har något vettigt att skriva imorgon.


(Jonas jag saknar sönder mig, bli frisk snart? Och camilla, du får gärna komma tillbaka! )


 ni får en cats-bild istället, skratta på

klagomål

Ibland går saker fel. väldigt fel. Fast man egentligen inte menade något illa med det. Känns som att det är mycket som gått fel på sista tiden, iallfall när det gäller en viss person.
Jag tror att jag har börjat lära mig av mina misstag. Fast samtidigt så blir jag misstolkad konstant. Vad beror det på? Är det jag som är otydlig eller andra som dömmer för snabbt? Honestly, så vet jag inte. Förmodligen är det en blanding av båda två. Jag kanske måste bättra mig ytterliggare ett snäpp? Bli bättre på att komunicera? För att i slutändan så är det ingen mer än jag som förlorar på det...

Imorgon börjar skolan igen och jag har ångest! Just nu känner jag att jag verkligen inte orkar dra upp all den stress som skolan innebär nu för tiden. Det blir för mycket, för ofta! Jag hinner inte med det jag vill, och om jag prioriterar fel, så går det illa. Det slutar med att jag sitter uppe halva nätter med en bok framför mig, och sitter jag uppe halva nätter innebär det att jag inte sover mer än fyra timmar den natten. Och det är alldeles för lite!(för min del iallafall!) Dagen efter i skolan så är jag dödstrött och okoncentrerad, dessutom med huvudvärk oftast. Inte nog med skolan. Nu framöver så kräver ju dansen också allt av en, och jag gör inte direkt mitt bästa med huvudvärk och cirka tre timmar back i mitt sömn-schema.

Jag måste klaga lite till...
Just nu så saknar jag J väldigt, väldigt mycket! Känns som att vi inte kommer att träffas på veckor!
Och som ett plus i kanten så är inte Camilla i skolan denna veckan heller, hon åker skidor istället, den jäveln!

Med detta vill jag säga tack för mig och förlåt!


(bara jag som totalt missat att Nelly Furtado blivit korthårig blondin?!)

the day after tomorrow.

När jag kom hem för någon stund sen, så visade tv3 filmen the day after tomorrow. Jag hade av någon anledning inte sett denna och fastnade direkt (trots att jag missade 20 minuter). Filmen är väldigt bra gjord och faktiskt realistisk, det skulle inte fårvåna mig om det händer något liknande.
Under denna filmen så får man följa ett gäng människor som bestämmer sig för att överleva denna extrema storm, trots att de har alla odds mot sig! Givetvis så började jag fundera över var jag göra om något sånt drabbade oss på riktigt (ta i trä!). Hur skulle jag reagera? Vad skulle jag göra? Hur skulle jag spendera mina sista timmar? Själv tycker jag att detta är en väldigt skrämmande tanke. Jag är inte rädd för döden i sig, alla lär ju komma dit förr eller senare. Men det är just det att veta att man kommer dö inom några timmar. Att det inte finns något överhuvudtaget du kan göra för att rädda dig själv och dina närmsta. Att verkligen acceptera verkligheten och försöka ta dig samman på ett eller annat sätt och göra det bästa av situationen.
Jag kan nog inte svara just nu, på vad jag skulle göra vid ett sånt tillfälle. Då man står face to face med döden, och vilken död också. Frysa ihjäl? jag tror att jag sätter en kula i pannan på mig själv innan det....

Om jag försöker sätta mig in i en sån situation, så ser jag mig själv med min familj och mina vänner och deras familjer. Sitta och prata minnen, äta precis det man vill och göra precis allt man kan för att undvika verkligheten. Nu går jag emot det jag skrev högre upp, att försöka acceptera verkligheten, men det måste väl finnas ett sätt, en balans mellan att acceptera och undvika verkligheten? 
Nej usch det är ren tortyr! Jag skulle faktiskt inte vilja veta. Jag menar, vad tjänar jag på det? Kommer jag kunna göra något åt det? nej. Då är det väl lika bra att inte veta något och undgå att plåga sig på det viset.
(känns underbart att läsa tidningen och frontalkrocka med artiklar om: Fler svåra stormar påväg! Vad hände med att inte berätta något för mig?)

Nog pratat om döden och istider och allt vad det är.
Våren är väl ändå påväg? I Stockholms-trakterna så ska det ju vara underbart vårväder, men här i skåne så är det raka motsatsen! Regn, blåst och grått. Vädret känns bara grått! Är det bara jag som känner att allt blir mycket lättare när solen skiner? det tvivlar jag på. Jag tycker att våren får sätta igång nu snart, jag är trött på att gå på solarium!
På tal om trött så ramlar jag ihop när som helst, ska nog dra mig mot soffan med en kopp te.
Kram                                        

                           . mysig bild på bella, när solen tittade fram här i Malmö. =)

kalas

Äntligen! (måste jag säga)
Barnen sover, tallrikarna är diskade, maten är uppäten och jag är totalt slut! Idag så firade jag och min familj min bror som fyller 29 om några dagar och samtidigt önskade honom en trevlig resa. Han åker nämligen till Thailand i en hel månad imorgon, riktig lyckos! Egentligen har jag ingen anledning att vara såhär trött. Jag sov till sent och jag har inte direkt gjort något utmattande, det är helt enkelt barnen! Känns som att dom suger ut energin ur en, bara genom att vara där. Måste erkänna att fem barn i en lägenhet är ungefär tre för många....
Som tur var så tog jag och J en promenad ut mitt i allt, det blev lite för mycket! (vi passade också på att köpa lördagsgodis till barnen).
Trots att dessa ungar lätt blir för mycket, så är dom underbara på sitt eget lilla vis. Dom tycker att det är så spännande med J. Det blir mycket viskningar och frågor som: är ni kära i varandra?
Härligt med den ärligheten faktiskt. Ju äldre man blir desto mer tappar man den där ärliga oskyldigheten, tyvärr! Nej barn är roliga också, men som sagt, det kan bli för mycket.

Jag satt och funderade idag om man skulle kunna sätta sig i en resväska och planka in på en resa. Jag vet att det är många som säger: åh, jag kan väl få följa med i din resväska?
Inte alls allvarligt, utan mest bara för att visa sympati mot den som åker.
Men tänk om, om, man skulle prova detta? Jag är medveten om att man förmodligen inte skulle klara sig hela vägen fram. Det är något med att trycket är lägre i bagage-utrymmet och dessutom är det förfärligt kallt där. Trots att jag vet detta, så undrar jag. Hur skulle det vara? Jag själv skulle nog dö efter bara någon timme. Klarar inte av trånga utrymmen! Om man nu skulle klara sig igenom en hel flygtur i en resväska, nere i bagage-utrymmet på ett flygplan, så måste det fan kännas underbart när man kommer fram. (och dessutom vara lagom stolt efter att ha blåst flygföretaget på ett par tusen...)
Om (det blev många om i detta inlägget) jag inte skulle ha så fullt upp just nu, så skulle jag följt med min bror, utan tvekan! Jag har aldrig varit i Thailand och nu är det som bäst (för mig) att åka. Bara ta en paus från allt. Glömma allt som har med skola att göra. Det skulle vara underbart!
Men jag får väl nöja mig med att kolla på bilder från underbara Thailand i mars någon gång, och påminna min bror att jag vill följa med i hans resväska och att han gärna får plocka med sig lite sol till mig.

                                                                            Jag och älskling.


torrperiod?

Nu har jag bestämt mig. Det har gått över gränsen, och nu är det nog! Jag har de senaste 15 minuterna kollat på bilder av inälvor och allt annat äckligt som godis innehåller, i hopp om att jag blir äcklad och slutar att vräka i mig! Jag skulle tacka den läkaren som berättade för mig att jag var allergisk mot godis eller att jag av någon annan anledning, vilken som helst, är tvungen att sluta. För min del så är det tyvärr inte så att min egen motivaton räcker, jag behöver hjälp på traven. Ganska mycket faktiskt. Fast samtidigt tar jag illa upp om någon påminner mig om att jag verkligen måste släppa alla sötsaker, den första tanken som slår mig då är: tycker hon/han att jag är tjock? Felet sitter väl på mig, jag är way too complicated!
Men inte nog att jag ska sluta med godis, kakor, chips, ja allt onyttigt, jag har nämligen också bestämt mig för att börja träna. Träna på riktigt. På ett snyggt och fräscht gym med en massa svettiga människor i. Men där kommer det stora Men'et, jag är pinsamt svag (ja, jag erkänner!) och det kan leda till väldigt pinsamma situationer i ett gym. Så frågan är just nu, ska jag strunta i min svaghet och skaffa mig mod nog för att gå och köpa det där månadskortet eller köra på jag-behöver-inte-gym-jag-klarar-mig-hemma metoden? Jag är i ett svårt dilemma måste jag erkänna.... Det jag behöver är någon att träna med, som gärna får vara svagare än mig. Känner du dig träffad? hör av dig tack!

För övrigt så går jag igenom lite av en torrperiod just nu. Torrperiod på vad?
Musik, hittar verkligen ingen bra (ny) musik som jag kan älska och totalt lyssna sönder. Har musikproducenterna också en torrperiod eller är det bara jag som blivit tråkig?
Mat, jag kan inte njuta av någon mat. Känns som att allt smakar likadant. Detta är inget påhopp mot dom som lagar den maten jag äter, som tex mamma. Det är som sagt, mig det är fel på. Strejkar smaklökarna?
Kläder, hittar inget snyggt och det leder till att jag gör av med mina pengar på annat trams. Jag är också precis mellan två strorlekar i allt, så antingen måste jag köpa något som är lite för stort eller något som är en aning för tight och framhäver det man vill dölja.

Med allt detta sagt, förvånar det er att jag äter godis? ärligt talat så är jag inte förvånad...

Men bättre tider väntar väl? Våren är snart (?) här förhoppningsvis och bara det underlättar en massa!
Och när jag tänker efter så har jag en massa positivt att se framemot, och tills dess kommer jag att vara vältränad, brun och nyklippt!